nero

mitolojik

script type="text/javascript">

ali

HİÇ ÖRGÜ BİLMEYENLERE ÇEŞİTLİ ÖRGÜ TEKNİKLERİ VE ANLATIMLI ÖRGÜL

ÖRGÜYE BAŞLAMA TEKNİKLERİ
İlmik atmak için yaklaşık 30'dan başlayabilirsiniz ya da arzu ettiğiniz büyüklükte yapacağınız sayıda atabilirsiniz. İlmik yapmak için biraz uzun bıraktığınız ipi sol başparmağınıza dolayın, sağ elinizle tuttuğunuz şişi başparğınıza sarılı olan ipin içinden geçirip sonrada diğer boşta kalan ipi şişe alarak başparmağınıza sarılı ipin içinden geçirin(soldan sağa)ve gevşek olan ilmeğı ipi çekerek sıkın. Gereken ilmik sayısı kadar işlemi tekrarlayın.

Düz örgü

Düz sıra yapmak işin en kolay yöntemidir. Bir sırayı şekilde görüldüğü gibi aynı yöne doğru örüyorsunuz.

Lastik

Bir kaç küçük formül ile ortaya çeşitli örnekler çıkarmak mümkün. İki ilmek düz örgü iki ilmek tersi yönünde uyguladığınız zaman yandaki örneğin ortaya çıktığının göreceksiniz.

Azaltmak

İlmekleri ikişerli olarak şişe alıyoruz kesmek istediğimiz alana kadar düz örgü örer gibi devam ediyoruz. Ve azaltmak istediğimiz sayıya geldikten sonra yine tek ilmek alarak örmeye devam edebilirsiniz.

Arttırmak

Örgüde düzgün bir şekilde ilmik arttırmak için, sağ elinizde sarılı olan yünü sağ tarafta bulunan şişe bir kez dolayarak sol taraftan ters alınan ilmek alınır.

Kapatmak

İlmekleri ikişerli olarak şişe alıyoruz ve düz örgü örer gibi devam ediyoruz. Bitiridiğini sıranı kenarlarının düzgün olmasına dikkat edin.

İLK İŞİMİZİ ÖRELİM O HALDE VE EŞİNİZİ UNUTMAYIN DİYELİM

Yapılışı:
45 ilmek atarak başlayın.1 kenar ilmeği,1 düz,3 haraşo,1 düz ,3 haraşo......................1 düz ,1 kenar ilmeği olarak ilk sırayı tamamlayın.
Arka yüzünde 1 kenar ilmeği,2 haraşo,1 düz,3haraşo,1 düz,3 haraşo ,1 düz.................1 düz,1 kenar ilmeği şeklinde örün.Örnek arka yüzde yaptığımız bu kaydırma ile kurulmuş oluyor.Bundan sonraki tüm sıralar ön ve arka yüzde görüldüğü gibi örülüyor. (düzü düz haraşoları haraşo şeklinde)

 TIĞ İŞİ ŞAPKA

5 zincir çerek yuvarlağı yapın.
1. sırayı tığın üzerine ip atarak bir seferde çekerek bitirin.
2. sırayı bir tane örüp bir tane artırın.
3. sırayı üç örüp bir artırın.
4. sırayı dört örüp bir artırın.
4. sıradan sonra düz örmeye devam edin.
Şapkanın yarıçapı 7 cm ve boyu 18 olunca dört taraftan tekrar dört tane daha artırın , burası şapkanın kıvrılacak , dışa gelecek kısmı. Sık iğne yaparak yani tığın üzerine iplik atmadan istediğiniz kıvrımı elde edinceye kadar örün . Kolay gelsin

ÖRÜMCEK ŞAL NASIL ÖRÜLÜR VE YAPILIŞI

. 1. İstenilen genişliğe göre zincir çekilir.
2. Sona gelince ilmek tığ yardımıyla uzatılır.
3. Elinize doladığınız ipten uzatılan ilmek kadar bir pay bırakılıp daha önce uzatılan ilmeğin içinden geçirilir. Aynı uzunlukta olmaları gerekir iplerin. Kaymaması için dibinden değil ucundan sol baş parmakla tutulur.
4. Yine elinize doladığınız ip tığla uzatmadan alınır . bu kez daha önce uzatılan ilmekten değil 3. islem sonucundaki uzayan bölünüm içinden geçirilir.Sonuçta tığınızda 2 ilmek olacak.
5. Bu iki ilmek de tek seferde çekilir.
6. Bu işlemi 2 defa yaptıktan sonra zincire gerekli mesafeyi bırakarak batılır.
7. Bundan sonra da hep aynı işlemle örmeye devam edilir. Yalnız her kenar dönüşünde tarif edilen işlem 3 kere yapılır ki kenar zincirleri çekilirken örümcekler zincire tutturulabilsin.
8. Daha sonraki sıralarda ikişer defa aynı işlem yapılıp daha önceki ikili motifin ortasına batılır, tek seferde çekilir.
9. İstediğiniz büyüklükte ördükten sonra kenarlara zincir çekilir ve ara ara kenarlarda bulunan ikili motifin ortasına batırılır.

BASİT FULAR VE ŞAL YAPILIŞI

Tiftik yünle  yaklaşık 40 ilmekle başlanır. Daha kalın bir iple dilediğiniz genişliğe göre 24-30 arası ilmekle başlanabilir. İstenilen genişliğe bağlı tabi.Gevşek ve dökümlü durması için 7 numara şiş kullandım. İlk iki sırayı normal lastik ördüm. Diğer sıralarda her iki kenarda 2 ilmek lastik örmeye devam ederken ortada kalan ilmekleri bir arttırıp bir kestim. Dilediğiniz uzunlukta yapabilirsiniz yalnız bitirmeden önce yine 2 sıra normal lastik örmeyi unutmayın. Dikdörtgen şallarda da çok hoş oluyor. Özellikle de simli ya da pullu bir ipi kullanacağınız iple
karıştırdığınızda

SELANİK ÖRGÜSÜ

1. sıra: 1 ilmeği ters örün,yanındaki ilmeği örmeden tersten alın ve ipliği şişe bir kez dolayın. Sıra sonua dek bu şekilde devam edin.
2. sıra: Önceki sırada ters ördüğünüz ilmeği örmeden alın ve ipliği şişe bir kez dolayın, örmeden aldığınız ve dolama yaptığınız ilmekleri birlikte ters örün.
Örgü sonuna dek bu iki sırayı tekrarlayın.

Pirinç Örgüsü:
1. sıra: 1 ilmeği yüz 1 ilmeği ters örerek sıra sonuna dek gidin.
2. ve sonraki sıralarda: Yüz ilmekleri ters, ters ilmekleri yüz örün.

Çift Pirinç Örgüsü:
1. sıra: 2 ilmeği yüz, 2 ilmeği ters örerek sıra sonuna kadar devam edin.
2. ve sonraki sıralarda: Yüz ilmekleri ters, ters ilmekleri yüz örün.

BEBEK YELEĞİ

yakadan başlayıp kol altına gelinceye kadar arttırın. sonra kolları kesip bedenden örmeye devam edin.
78 ilmekle başlayın. deseni yapmaya kolları kestikten sonraki sırada başlayın. deseni yapmak için; 6 haroşa 10 düz + 1 ajur + 2 düz + 1 ajur + 6 düz + 1 ajur + 2 düz + 1 ajur + 26 düz + 1 ajur + 2 düz + 1ajur + 6 düz + 1 ajur + 2 düz + 1 ajur + 10 düz + 6 haroşa örün.
ajurlardan arttırarak devam edin. 3 ters + 1 kes düzden +1 arttır + 1 düz + 1 arttır + 1 kes + 3 ters şeklinde örün.
arka sıraya 1 sıra ters + 1 sıra düz olarak devam edin. öne gelince desenli kısımdan örün.
kolay gelsin.

ÇOCUK SÜVETERİ

Yaklaşık 6-7 sıra 1 ters 1 düz lastik örgü yapıyorsunuz.Sonrasında 6 ilmekten saç örgüsü yapıyorsunuz kol ağzına kadar.Kola geldiğinizde önce 3 diğer gelişinizde 2 ve son olarak 1 ilmek kesiyorsunuz kol oyuntusu için.Kol kesmeye başladığınızda ilmekleri sayın ve 2 ye ayırın.Tam yarısında örgünün diğer tarafını başka bir şişe takıp bekletin.Diğer taraftaysa her sırada bir ilmek kesip v şeklini verin.Diğer tarafı da aynı şekilde 1 1 keserek v yakayı tamamlayın.Arka tarafı ters örün veya isteğe göre aynı işlemleri uygulayın.Yalnız yaka bölümünde omuz hizasına kadar kesim yapmayın.Örgü bitiminden 3 sıra önce ön tarafın son kesimini(yani v yakanın son sırasının ilmek sayısı) kadar kesip bitirin.Dikin.Sonrasında kol ağzına 1 ters 1 düz lastik yapın..Kolay gelsin.

PREMİER  HIRKA
Premier Hırka

Malzemeler:
Feza premier 4 x 100 gr
Şiş numarası:8

Yapılışı:
Arka:70 ilmekle örgüye başlanır. 42 cm oluncaya kadar düz olarak örülür. Koltuk altı için 3 2 1 . . koltuk kesimi yapılır. 20 cm kol evi örülür. ve şişte kalan ilmeklerin hepsi birden kesilir

Ön:33 ilmekle örgüye başlanır. kenarlarına 4 ilmek haroşa örülür. diğer ilmekler haroşa örülür. 40 cm olunca yakayı oluşturmak için haroşadan sonraki iki ilmek birlikte örülerek kesme işlemi yapılır. 4 sıra koltuk kesimi 3-2-1… olarak yapılır ve 20 cm oluncaya kadar örülür. V yaka hırkanın haroşadan sonraki kesimi her iki sıradada yapılır.

Kol:38 ilmekle örgüye başlanır. 44 cm oluncaya kadar düz örgü örülür. sonra 3-2-1. . kol kesimi yapılır. bundan sonra iki sırada 1 ‘er tane kesilerek kol evi 2 cm olana kadar örgüye devam edilir. ve böylece bitirilir.
Kaynak Feza iplik

ÖRGÜ  HIRKA
Malzemeler:
Feza zara 4×100 gr.
Feza oriantel 200 gr

Şiş numarası: 6 ve 8

Yapılışı.

Arka:Oriantel iple ve 8 numaralı şiş kullanılarak 68 ilmekle örgüye başlanır8 sıra haroşa örüldükten sonra 6 numaralı şişle Feza zara ipi takılır ve örgüye haroşa ile devam edilir. 80 cm olunca 3-2-1 kol kesimi yapılır. 22 cm oluncaya kadar örüldükten sonra örgü bitirilir.

Ön:Oriantel ip ve 8 numara şiş kullanılarak 36 ilmekle örgüye başlanır. 8 sıra haroşa örüldükten sonra 6 numaralı şişle Feza ip takılarak örgüye haroşa olarak devam edilir. 80 cm olunca 3-2-1 kol kesimi yapılır ve koltuk altından yukarıya 20 cm örülür ve örgü bu şekilde bitirilir.

Kol:Oriantel ip ve 8 numara şiş kullanılarak 48 ilmekle örgüye başlanır. 8 sıra haroşa örüldükten sonra 6 numaralı şişle Feza zara ip takılarak örgüye haroşa olarak devam edilir. 46 cm olunca 3-2-1-1. . kol kesimi yapılır. 20 cm oluncaya kadar örüldükten sonra bitirilir.

Hırkanın dikimi yapıldıktan sonra 8 numaralı şişle önlerden kesilen ilmekler toplanıp 18 cm yaka haroşa örülür ve örgü bitirilir.

Kaynak :Feza İplik

SAÇ ÖRGÜSÜ ANLATIMI RESİMLİ

saç örgüsünü 4 ilmek üzerinden anlatayım sizlere
Normalde öreceğiniz 2 düz ilmeği öne alın ve bekletin..daha sonra sol şişte kalan öbür iki ilmeği şişe geçirin(çapraz olduğunu göreceksiniz)..şişe geçirdiğiniz o iki ilmeği düz örgü olarak örün..beklettiğiniz ilmekleri de sağ şişe alarak düz örgü olarak devam edin...daha iyi anlamanız için resim ekliyorum

ANLATIMLI BOLERO KAZAK

ÇEŞİTLİ BEBEK KAZAK MODELLERİ

Alıntıdır

ANLATIMLI YAPRAK MOTİFLİ HIRKA

Öncelikle bu kazağın başlangıcında 2-3 sıra haroşa ya da 1 ters 1 düz yapın.Yaprak motifi uygulanmış.
Yaprak motifi:örnekli kısımda uzun ilmik çekin ve çapraz şekilde 3′ünü sağa 3′ünü sola geçirin.sonra tekrar 3 sıra haroşa örün.bu kısmı 5 kere tekrarlayın.
Yanlardan sağ ya da sol tarafa ilik açın.İstediğiniz göğüs ölçüsüne gelince yanlardan 1 er ilmek eksiltin.Kollara yine istediğiniz ölçüde 2 ters 2 düz başlayarak devam edin.Yaprak motifi uygulayıp kesim yerini 3-2-1 yapın.Yakayı da tamamlayıp dikin.2 ters 2 düz lastik yaptıktan sonra işlem tamamdır

V YAKA YAPIMI

v yakaya gelmeden önce imeğini say v yakaya geldiğinde örneğin 80 ilmeğin varsa 40 nı başka şişte beklet. diğer 40 ilmeği her sırada kes yakanın bir bölümünü bitir bu şekilde.diğer tarafta beklettiğin 40 ilmeği şişe tak ve aynı şekilde her sırada yaka tarafından 1 ilmek kesin..

İŞKEMBE ÖRGÜSÜNÜN  VİDEOLU ANLATIM SİTE ADRESİ
http://www.youtube.com/watch?v=yaGE_I4mvmU&feature=related

ALINTIDIR

platoni Eklenti Kodu
baro
Yorum Yaz
-->